פיצויים בגין נזקי-גוף שנגרמו מתאונה עצמית

  • התהפכתי עם הרכב
    דינה | 25/10/2013 23:51

    עקב טעות טיפשית שלי התהפכתי עם הרכב והנפגעת היחידה הייתה אני. שהיתי הרבה זמן בבי"ח כדי שיטפלו לי בפציעות.
    לרכב יש ביטוח חובה אך בתביעה לביטוח לאומי לא אושרו לי אחוזי נכות.
    האם יש טעם לתבוע פיצויים מביטוח חובה?

    • פיצויים בגין נזקי-גוף שנגרמו מתאונה עצמית
      עו"ד ערן אלזם | 28/10/2013 19:46

      דינה שלום,

      בראש ובראשונה, יש לציין כי אין משמעות לקביעת המוסד לביטוח לאומי ל*זכאותך* לתבוע פיצויים מחברת-הביטוח, כמו כן, אין משמעות לעובדה כי התאונה נגרמה כתוצאה מטעות שלך כנהגת. כלומר, על אף קביעתו של המוסד לביטוח לאומי ועל אף העובדה שאת זו האשמה בקרות התאונה - הנך זכאית לתבוע פיצויים בגין נזקי-הגוף שנגרמו לך.

      יש לציין, כי במידה והתאונה הינה "תאונת-עבודה" קביעת המוסד לביטוח לאומי (0% נכות) תחייב אותך בתביעתך אל מול חברת הביטוח ובמצב זה, תוכלי לתבוע נזקייך בגין ראשי-הנזק האחראים על בסיס הנכות שנקבעה במוסד לביטוח לאומי בלבד.

      בברכת רפואה שלמה,
      עו"ד ערן אלזם