למה שלא תלכי לשער פתוח במכללה למנהל?

  • מעבר ממכללה לאוניברסיטה
    תמר | 22/07/2013 13:31

    שלום לכולם. אני מעוניינת ללמוד משפטים ולשלב זאת עם יחב"ל/מדעי המדינה,כדי להתקבל לבר אילן עלי לשפר בעוד 23 נק' את הפסיכומטרי ולדחות את הלימודים בשנה.

    השאלה היא האם זה באמת אפשרי להתחיל במכללה ועל סמך ממוצע ציונים גבוהה להצליח לעבור לאוניברסיטה. כי אני כל הזמן שומעת שאנשים עושים את זה, אבל כשדיברתי עם המזכירות של בר אילן אמרו לי שכל עוד אני לא עומדת בתנאי הקבלה שום ממוצע של שנה א' לא מעניין אותם..

    משהוא יודע?

    בנוסף רציתי לשאול אם אני עושה סמסטר אביב+קיץ במכללת פרס נניח, האם אוכל לעבור בשנה ב' למכללה למנהל כשגליון הציונים יגיע רק בספטמבר? המכללה למנהל דורשת ממוצע 88 של שנה א'...

    • למה שלא תלכי לשער פתוח במכללה למנהל?
      אריק | 22/07/2013 15:02

      מה שלומך תמר :)
      אם אין לך את הנתונים לקבלה, את יכולה לנסות דרך שער פתוח, שזה תוכנית בדיוק
      למקרה כזה ( כמו שהיה לי :) ). את צריכה לעבור 2 ראיונות ואז את מתקבלת על תנאי
      שתסיימי את השנה הראשונה על ממוצע גבוה מ- 75 (שזה אפשרי).
      אני כבר בשנה השניה שלי, כבר לא על תנאי :)

      • אהלן
        תמר | 24/07/2013 10:37

        אהלן אריק, תודה על התגובה. נראה לי שלא הייתי מובנת. למכללה למנהל אני מתקבלת, אבל רוצה להתקבל לאוניברסיטה, לכן אני מתכננת לגשת למועד דצמבר על מנת לשפר ב23 נקו'- אבל במידה ולא ילך אני רוצה לעשות סמסטר אביב בשערי משפט(רק שם אפשר) ולחסוך שנה ולהמשיך במכללה למנהל- שנחשבת יחסית לשאר המכללות טובה..

        • לא נמאס לכם מיחסי הציבור האלה?  לת
          עולים עליכם בשניה | 29/07/2013 18:44

          • מעבר ממכללה לאוניברסיטה
            עו"ד זיו ביגלמן | 30/07/2013 00:22

            המעבר אפשרי, אבל בד"כ מדובר בהסכמים פניימים בין המכללה הספציפית לבין האוניבריסטה הספציפית.

            אני למשל יודע שאפשר לעבור מהמכללה בר"ג לעברית אם עומדים בתנאים ספציפים מאוד.

            את צריכה לברר זאת מול המכללה שאליה את מתכוונת ללמוד ולשאול שם באילו תנאים צריך לעמוד ולאן אפשר לעבור.

            כמובן שיש לקחת בחשבון שיש מספר קורסים שאולי תצטרכי לעשות שוב, ולמעשה להפסיד סמסטר שלם ואולי אף שנה שלמה.